Cibuli neloupejte příliš. Ochudíte se o její nejcennější látky

Date:

Cibule je univerzální a zdravá.

Většina kuchařů zastává názor, že jídla připravená na hrsti nakrájené a osmažené cibule, chutnají mnohem lépe. Jako základ jakéhokoli vařeného jídla ji používají prakticky ve všech koutech světa.
Cibule se jen tak lehce nepoddá. Při krájení se brání dráždivým plynům – propanthial S-oxid –, který, pokud se dostane do očí, způsobí slzení. Vydržíte-li však, získáte díky ní mnohé zdravotní benefity.

Snižuje riziko rakoviny

Cibule totiž patří mezi nejbohatší potravinové zdroje živiny zvané kvercetin – jde o flavonoid a silný antioxidant (kromě něj cibule obsahuje ještě více než dvacítku dalších), který je silným bojovníkem proti mnoha neduhům.

Red and gold onion on white. This file includes

Kromě toho, že podporuje kardiovaskulární systém tím, že snižuje krevní tlak, cholesterol a uvolňuje krevní cévy, má také výrazný účinek na alergie, astma, artritidu, diabetické komplikace, neurodegenerativní poruchy či osteoporózu.

- Reklama -pr článek

Nové příběhy

Další články autora
Katka

Tipy, jak se stravovat při vysokém krevním tlaku

Dnešní uspěchaná doba je nevyzpytatelná. Přináší s sebou mnoho...

Imunitní systém ve vašem těle

Imunitní systém není umístěn v jednom orgánu, ale nachází se...

Osvěžující alternativy kávy, které si zamiluješ

V teplých dnech má málokdo chuť na horkou kávu....

Nosíte brýle a máte unavené oči? Možná je načase nechat si je přeměřit

Je velmi časté, že s přibývajícím věkem potřebujeme ke čtení...