Cibuli neloupejte příliš. Ochudíte se o její nejcennější látky

Date:

Cibule je univerzální a zdravá.

Většina kuchařů zastává názor, že jídla připravená na hrsti nakrájené a osmažené cibule, chutnají mnohem lépe. Jako základ jakéhokoli vařeného jídla ji používají prakticky ve všech koutech světa.
Cibule se jen tak lehce nepoddá. Při krájení se brání dráždivým plynům – propanthial S-oxid –, který, pokud se dostane do očí, způsobí slzení. Vydržíte-li však, získáte díky ní mnohé zdravotní benefity.

Snižuje riziko rakoviny

Cibule totiž patří mezi nejbohatší potravinové zdroje živiny zvané kvercetin – jde o flavonoid a silný antioxidant (kromě něj cibule obsahuje ještě více než dvacítku dalších), který je silným bojovníkem proti mnoha neduhům.

Red and gold onion on white. This file includes

Kromě toho, že podporuje kardiovaskulární systém tím, že snižuje krevní tlak, cholesterol a uvolňuje krevní cévy, má také výrazný účinek na alergie, astma, artritidu, diabetické komplikace, neurodegenerativní poruchy či osteoporózu.

- Reklama -pr článek

Nové příběhy

Další články autora
Katka

V jakých zemích je kratom (ne)legální?

Kratom, rostlina, která rozděluje veřejnost i odborníky na dva...

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří...

Rostlinné nápoje mají širokou škálu použití, můžete se s nimi pustit i do latte art

Dle nedávného průzkumu společnosti Danone spotřebitelé čím dál tím...

Jak zabránit bolesti zad

Bolest zad je jednou z častějších a nejpříjemnějších bolestí,...